پیدا کردن لباس مناسب شاید این روزها به دلیل مدلهای فراوان در بازار و تنوع زیاد جنسها کار سادهای نباشد. همچنین روزانه لباسهای متنوعی در شبکههای اجتماعی، برنامههای تلویزیونی، محل کار و مهمانی بر تن افراد میبینید. این که انتخاب درست برای شما چیست نیاز به دانستن چند نکته دارد که در ادامه به آنها میپردازیم.
لباس مناسب چیست؟
در ابتدا بهتر است تعریفی از «لباس مناسب» برای خودمان داشته باشیم. این تعریف نسبی است و برای هر فرد میتواند متفاوت باشد. مثلا لباسهای پارچهای آزاد با رنگ تیره و پوشانندگی کامل مناسب یک فرد در موقعیتی خاص است و برای شخصی دیگر لباسی با ویژگی کشسانی بالا و رنگهای شاد تعریف لباس مناسب است.
پس قبل از خرید با خودتان فکر کنید چه لباسی مناسب من است؟ پاسخ این سوال را با دانستن نکات پایین راحتتر و دقیقتر پیدا خواهید کرد.
چطور لباس مناسب خودم را پیدا کنم؟
همانطور که گفته شد مواردی وجود دارند که یک لباس مناسب را تعریف میکنند. این نکتهها برای هر فرد، خاص است و باید با شرایط خودش آنها را بسنجد تا خریدی لذتبخش داشته و حین لباس پوشیدن احساس خوبی داشته باشد.
شناخت روحیات خود
همهی ما در مسیر رشد به درصدی از آگاهی دربارهی رفتار و روحیات خود دست مییابیم. همین روحیات، سلیقه و حس ما نسبت به یک رنگ خاص، جنس پارچه، طرحها و مدلهای لباس را میسازند.
مثلا بعضیها روحیهای هنری، خونسرد یا جستجوگر دارند و ممکن است عاشق چروکهای پارچه لینن باشند. در عوض برخی با روحیات جدیتری، ریزبین و منظم، کوچک ترین چروکی برایشان آزاردهنده است پس لباسی با پارچههای طبیعی مثل پنبه و لینن مناسب آنها نیست.
در رابطه با رنگها و سبک لباس، جزئیاتی مثل مدل یقه، اندازه جیب، برش و نوع دوختها هم همینطور است. باید بدانید چه چیزی به شما حس اعتماد به نفس بیشتر و راحتی میدهد. فقط به خاطر مد بودن یا اینکه بر تن کسی زیبا به نظر میآید برای خودتان دغدغه ایجاد نکنید.
آگاهی از ویژگیهای فیزیکی خود
خصوصیات فیزیکی هر فرد با دیگری متفاوت است و نحوهی برخورد و برداشت آنها از این ویژگیها نیز با هم یکسان نیست. ممکن است شما دوست داشته باشید رنگ پوست سبزهتان بیشتر به چشم بیاید اما خواهرتان ترجیح دهند این ویژگی کمتر دیده شود.
در نظر گرفتن موقعیت اجتماعی
با علم به کدهای پوششی (dress code) برای هر مناسبت و موقعیت، ظاهری درخور دارید. کدهای پوشش را معمولاً در طول زندگی یاد میگیریم. لباس مناسب کار با لباس دورهمیها با لباس ورزشی متفاوت است. همچنین هر شغلی، هر مجلسی و هر ورزشی لباس مخصوص خودش را دارد. پس در یک فروشگاه برای موقعیتی خیالی یا ورزشی که هنوز شروع نکردهاید، اقدام به خرید نکنید با این کار فقط به آیتمهای بی کاربرد کمدتان اضافه میشود.
آزمون و خطا، راه پیدا کردن لباس مناسب
شاید سالیان سال است که سایز لباستان را تغییر ندادهاید یا از یک سبک و رنگ ثابت پیروی میکنید شاید چون شخص دیگری مثلا مادرتان همیشه برایتان تصمیم گرفته است!
اگر برای هر بار لباس پوشیدن به مشکل بر میخورید و حس میکنید چیزی در کمد لباس شما کم است، رنگ، سایز، سبک و مدلهای متفاوت را برای یک بار هم شده امتحان کنید.
آزمون و خطا در سایز: از پرو کردن لباس فرار نکنید. هر برند جدول سایز متفاوتی دارد که باید به این نکته توجه کنید. علاوه بر آن شاید با امتحان یک سایز بزرگتر از سایزی که همیشه میخریدید احساس کنید چقدر استایلتان شیک و راحتتر به نظر میآید. یا امکان دارد به هر دلیلی انتخابتان همیشه لباسهای اورسایز بود، نترسید و یک بار لباس فیت و اندازهی خودتان امتحان کنید، احتمالا بیشتر احساس آراستگی و مرتب بودن کنید.
آزمون و خطا در سبک: در رابطه با سبکهای مختلف مد ریسک کنید. مثلا اگر تا جایی که یادتان میآید شلوار پارچهای پوشیدید و استایلی رسمی و خشک داشتید، یک بار شلوارهای جین یا کتان اسپرت به تیپتان اضافه کنید یا برعکس!
آزمون و خطا در رنگ: احتمالا مثل اکثر ایرانیها بخش عظیمی از کمدتان را رنگهای تیره مثل مشکی و خاکستری تشکیل داده است. برای شروع، خوب است حداقل اکسسوریهایتان مثل کیف و شال را رنگی و شاد انتخاب کنید.
به شما قول میدهیم با امتحان این کارها دیدتان نسبت به گزینههایی که همیشه داشتید و دارید و باز میشود و راحتتر لباس مناسب را انتخاب خواهید کرد.
کمک گرفتن از متخصص
در نهایت شما همیشه میتوانید از کسی کمک بگیرید. معمولا پیدا کردن لباس مناسب برای هر فرد وظیفهی استایلیستهای شخصی است. همچنین دنبال کردن اینفلوئسرهایی که سبک زندگی، فرم بدنی، شباهتهای روحی و عقیدهای نزدیک به شما دارند راه خوبی برای ایده گرفتن نوع لباس پوشیدنتان است.
و البته شما میتوانید از مجلات مد وفشن که توسط افرادی با تجربه یا متخصص نوشته میشوند برای انتخاب لباس درست کمک بگیرید.
مجله مد و فشن چرخ مرجعی عالی برای کشف استایل و لباسهای مناسب، برای خانمها است.
در تعریف کلی میتوان گفت لباس مناسب لباسی است که در وهلهی اول به خود فرد اعتماد به نفس داده و با سبک زندگی که شامل جایگاه اجتماعی، فعالیتهای روزانه و علایق و روحیات کلی اوست همخوانی داشته باشد.